Noordpoolexpeditie Rijksuniversiteit Groningen valt bijna in water door vliegtuigstaking. 'Een monsterklus voor het crisisteam'

Een kreupele start dreigde voor SEES-poolexpeditie op Spitsbergen door de staking bij de luchtvaartmaatschappij SAS. Een groot aantal deelnemers bereidde zich al op het ergste voor, maar woensdag 13 juli kan de expeditie onder leiding van de Rijkuniversiteit Groningen (RUG) nagenoeg ongeschonden vertrekken.

Vanaf linksboven met de klok mee: verslaggever Frank von Hebel die meereist met de poolexpeditie. Het vliegveld op Spitsbergen. Een winkelstraat in Longyearbyen en uitzicht op het stadje.

Vanaf linksboven met de klok mee: verslaggever Frank von Hebel die meereist met de poolexpeditie. Het vliegveld op Spitsbergen. Een winkelstraat in Longyearbyen en uitzicht op het stadje. Foto's en bewerking: DVHN

,,Daarmee is de gehele organisatie en een groot deel van de deelnemers door een emotionele rollercoaster gegaan; nog voordat de expeditie begon’’, zegt universitair hoofddocent arctische ecologie Maarten Loonen van de RUG.

Nieuws

menu