Nooren: Geen gesprek met omwonenden

Frans Nooren. FOTO ARCHIEF DVHN

Eigenaar Frans Nooren van restaurant Garnwerd aan Zee legt de uitnodiging voor een gesprek van de gemeente Winsum naast zich neer.

Eigenaar Frans Nooren van restaurant Garnwerd aan Zee legt de uitnodiging voor een gesprek van de gemeente Winsum naast zich neer.

Dat heeft hij de wethouder donderdag laten weten. ,,In dit circus wil ik geen enkele energie meer steken'', schrijft hij. De gemeente probeert al sinds begin januari een gesprek te organiseren met Nooren en de omwonenden van zijn restaurant aan het Reitdiep. Daar had de gemeenteraad om gevraagd.

Niet meer praten
Deze week beloofde wethouder Harmannus Blok, die de zaak heeft overgenomen van zijn opgestapte collega Jaap Hoekzema, dat hij zijn best zou doen om Nooren daartoe te bewegen. Eerder meldde de ondernemer in deze krant dat hij er niet meer over wilde praten. Voor een aantal partijen is zo'n gesprek voorwaarde om een bestemmingsplanwijziging voor het ‘strandje' naast het restaurant goed te keuren. De betrokkenen moeten het volgens hen opnieuw eens worden over de afspraken die eerder zijn gemaakt over onder meer geluidsoverlast.

Als onafhankelijk gespreksleider is op verzoek van de omwonenden de Groningse hoogleraar bestuurskunde Heinrich Winter aangezocht. De eerdere afspraken zijn tot stand gekomen onder leiding van hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga.

Volgens Nooren staat dat zogenaamde convenant los van de bestemmingsplanwijziging die nu voorligt. Bovendien hebben alle metingen al hoog en breed uitgewezen dat er geen geluidsoverlast is, betoogt hij. ,,Ik heb het dorp zoveel geschonken, ik vind het wel genoeg.''

Nieuws

Meest gelezen

menu