Openbaar Ministerie: Tieners lokten Chris (19) in de val en vermoordden hem op schoolplein in Groningen

Vrienden herdenken Chris (19) op de plek waar hij werd doodgestoken: het schoolplein van obs De Vuurtoren. Foto: Siese Veenstra

De twee tieners die vastzitten voor het doodsteken van Chris (19) uit Groningen worden verdacht van moord. De jongen en het meisje staan maandag voor de rechter in een voorbereidende zitting.

Een derde tiener, een jongen, is vrijgelaten, maar nog wel verdacht van betrokkenheid.

Chris werd in de nacht van 3 op 4 september zwaargewond aangetroffen door een voorbijganger op het schoolplein van basisschool De Vuurtoren in de wijk Lewenborg. Hij woonde er met zijn ouders om de hoek. Chris had meerdere messteken en overleed ter plaatse. Kort daarop werden de drie opgepakt: een jong stel en een vriend.

In de val gelokt

Met de tenlastelegging beschuldigt het Openbaar Ministerie hen van opzet, dat ze te werk zijn gegaan volgens een vooropgezet plan. Tijdens de herdenking van het slachtoffer, georganiseerd door vrienden op de dag van zijn uitvaart, ging het verhaal rond dat Chris in de val was gelokt. Hij was gecharmeerd van het meisje en had met haar afgesproken op het schoolplein. Maar haar vriend en de kameraad verschenen ook.

Minderjarig, dus achter gesloten deuren

De jongeman die vastzit, was tijdens het drama nog minderjarig. Daarom is zijn zitting achter gesloten deuren. Het meisje was 18 jaar, haar zaak wordt openbaar behandeld. Volgens het openbaar ministerie is het onderzoek nog niet afgerond. De pro forma zittingen zijn nodig om het voorarrest tegen de verdachten te kunnen verlengen. De inhoudelijke behandeling van de zaak is later.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu