OM bereidt megastrafzaak voor tegen inbrekers-gilde

ANP

Het Openbaar Ministerie bereidt een megastrafzaak voor waar tien tot vijftien verdachten zich moeten verantwoorden voor een groot aantal woning- en bedrijfsinbraken in Groningen en Drenthe.

Voor de zitting worden meerdere dagen uitgetrokken. De inbraken werden gepleegd in de eerste maanden van 2015. Het gaat om tientallen inbraken.

De plaatsen waar meerdere inbraken werden gepleegd zijn Veendam, Musselkanaal, Veelerveen, Onstwedde, Valthermond, Nieuw-Weerdinge en Gieterveen. De buit vertegenwoodigt een waarde van vele tienduizenden euro’s. Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van een inbrekersgilde. De bende had het voorzien op onder meer motoronderdelen, (duur) gereedschap, aanhangwagens, computers, modeltreinen (waarde 10.000 euro), maar ook op etenswaren. Uit sommige woningen werden ook de meubels meegenomen.

Twee verdachten stonden vrijdag terecht in een zogenoemde pro forma-zititng. Volgens een van de verdachte zijn de verdenkingen tegen hem gebaseerd op wat hij noemde Donald Duck-verhalen. Het megaproces dient naar verwachting in mei dit jaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu