OM eist 3 jaar cel wegens misbruik dochter

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 3 jaar celstraf geëist tegen de 52-jarige A. P. uit Stadskanaal wegens seksueel misbruik van zijn dochter. Het misbruik zou zijn begonnen tijdens een vakantie in Spanje. Het meisje was toen 12 jaar. Daarna werd het misbruik voortgezet tijdens vakanties op de camping in Wedde en later ook thuis, zo stelt het OM.

De dochter is nu 19 jaar. Zij deed in 2014 aangifte. Ook de partner van P. is als verdachte aangehouden en zat enige tijd vast. De vrouw zou hebben geweten van het misbruik zonder daar iets tegen te doen. De vrouw is uiteindelijk niet vervolgd. Wel heeft zij een belastende verklaring afgelegd over haar man.

P. ontkent de beschuldigingen. Hij omschrijft zijn dochter als iemand met een rijke fantasie die te buiten ging aan drank en drugs en veel spijbelde. Volgens de verdachte heeft de recherche slecht onderzoek gedaan en is het bewijsmateriaal gemanipuleerd. De advocaat noemt de belastende verklaringen van de dochter ongeloofwaardig.

P. was als gemeenteraadslid actief in de lokale politiek. Vorig jaar trad hij onverwacht terug, zogenaamd vanwege fysieke omstandigheden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Nieuws

Meest gelezen

menu