OM eist cel voor man (42) uit Muntendam voor ernstige mishandeling vriendin. 'Maar ik ben geen bullebak. Het ging over en weer'

Een 42-jarige man uit Muntendam hangt een celstraf van zeven maanden boven het hoofd voor het mishandelen van zijn toenmalige vriendin. De officier van justitie eiste dat hiervan 3,5 maanden voorwaardelijk is.

De man sloeg zijn toenmalige vriendin met een bezem.

De man sloeg zijn toenmalige vriendin met een bezem. Foto ter illustratie: Unsplash

Het slachtoffer kwam op 7 oktober in Hoogezand het politiebureau binnen. Ze was ondanks de kou schaars gekleed en had verwondingen in haar gezicht.

De vrouw was overstuur en deed aangifte tegen haar vriend. Ze werd al een langere tijd mishandeld en deze keer was voor haar de maat vol.

Later trok zij de aangifte weer in, maar het Openbaar Ministerie zette de vervolging door.

Geen bullebak

De verdachte erkende de mishandelingen. Ook dat hij haar sloeg met een bezem. ,,Maar zij sloeg mij daarmee het eerst, ik sloeg terug”, verdedigde hij zich.

Ook zette hij een mes op haar keel en bekogelde hij haar met plastic bakjes. ,,Maar ik ben geen bullebak. Het ging over en weer”, zei de man. De relatie is inmiddels beëindigd.

Geen poging zware mishandeling

,,Geweld hoort niet binnen een relatie en zeker niet ernstig geweld, zoals dit”, zei de officier van justitie.

Ze vroeg vrijspraak voor poging tot zware mishandeling, want daar was het letsel niet naar. Ze hield er rekening mee dat de man inmiddels hulp krijgt en wordt begeleid. Ze eiste dat dit wordt voortgezet.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu