OM eist vier jaar cel tegen Herman de W.

Herman de W. Tekening Annet Zuurveen

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland heeft donderdagmiddag vier jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen Herman de W. (54) uit Eelderwolde.

Naast de celstraf eist het OM een beroepsverbod van 5 jaar in de financiële dienstverlening.

De verdenking is dat hij samen met zijn medeverdachte Adriaan B.(38) uit Midwolda vier miljoen euro heeft verduisterd van de toen 12-jarige Mick van Riemsdijk. Tegen Adriaan B. is twee jaar celstraf geëist.

Erfenis

Van Riemsdijk erfde in 2007 een effectenportefeuille ter waarde van enkele miljoenen euro’s toen zijn vader, die in de Quote500 stond, overleed. De opdracht van De W. en B. was om op het kapitaal van de jongen te passen. In plaats daarvan pompten ze de erfenis naar het Groningse vastgoedfonds CEG/Reggehuys, eigendom van De W.

Van Riemsdijk, inmiddels 21 jaar, heeft volgens zijn huidige bewindvoerder door het gebeuren een miljoenenschuld bij de fiscus in plaats van op zijn rekening.

De W reageerde meerdere malen emotioneel. Hij zei volledig aan de grond te zitten. Zo heeft hij een schuld van 1,4 miljoen euro. ,,Ik zit volledig klem'', zei hij.

De W. zei zich te verzetten tegen het beeld dat hij een graaier is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Adriaan B. en Herman de W.
menu