OM: geen hoger beroep in verkeersdrama Lauwersoog

Het ongeval bij Lauwersoog waarbij een 44-jarige man en een 9-jarig meisje om het leven kwamen. Foto: De Vries Media

Het Openbaar Ministerie (OM) legt zich neer bij het oordeel van de rechtbank in de zaak van het ernstige verkeersongeluk in de veerhaven van Lauwersoog, in augustus vorig jaar.

De rechtbank veroordeelde twee weken geleden een 64-jarige vrouw uit Haren tot een werkstraf van dertig uur. Het OM had een werkstraf van tweehonderd uur geëist en twee jaar rijontzegging.

De vrouw verleende als bestuurster van een auto in de veerhaven geen voorrang aan een bus. In een schrikreactie gaf ze in plaats van te remmen gas om direct daarop in te rijden op voetgangers. Twee van hen, Peter Luttikhuizen (44) en zijn 9-jarig dochter Aminga uit Groningen werden overreden en komen te overlijden.

Lichtere straf

Het OM stelt dat de vrouw zeer onvoorzichtig is geweest. De rechtbank komt tot een veel lichtere kwalificatie en als gevolg daarvan ook tot een lichtere straf.

Het OM laat weten dat een procedure in hoger beroep lang op zich laat wachten en dat niemand van de betrokkenen zit te wachten op nog  een rechtszaak.

Bovendien, aldus het OM,  hebben de nabestaanden kunnen zeggen wat zij wilden zeggen. ,,Dat hebben zij heel goed gedaan en had enorm veel impact. Dat zal in hoger beroep niet worden geëvenaard worden’’, zo laat het OM weten.

Nieuws

menu