OM: man misbruikte kinderen in azc Bellingwolde

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van negen maand geëist tegen een 26-jarige man uit Emmeloord wegens ontucht met vier kinderen.

Dit zou zijn gebeurd in augustus 2015 in het asielzoekerscentrum in Bellingwolde waar zowel de kinderen als de verdachte verbleven. De slachtoffers, jongens en meisjes, waren vier tot zes jaar oud.

Geloofwaardig

De man ontkent. Op zijn telefoon zijn foto’s aangetroffen die volgens de officier van justitie kunnen worden beschouwd als ‘objectief bewijs’. ,,De foto’s spreken voor zich.’’ Ook de verhalen die de kinderen aan hun ouders vertelden, zijn volgens het OM geloofwaardig. Op het ondergoed van een van de meisjes zijn dna-sporen van de verdachte aangetroffen.

Veiligheid

De officier van justitie: ,,De kinderen waren met hun ouders naar Nederland gekomen voor veiligheid, rust en geborgenheid. En dan gebeurt dit.’’

Hetze

De advocaat verzocht de rechtbank de verdachte vrij te spreken. Volgens hem is er sprake geweest van een hetze in het asielzoekerscentrum tegen de verdachte. Ook het politieonderzoek is onder de maat en daarmee onbetrouwbaar, aldus de raadsman.

De verdachte was niet aanwezig. Een half uur nadat de rechtszaak was begonnen vroeg hij telefonisch vanuit zijn woonplaats Emmeloord of het nog zin had naar Groningen te komen. De rechters vonden van niet.

De uitspraak is over twee weken.

Nieuws

Meest gelezen

menu