OM terug naar centrum Groningen

Foto Archief DvhN

Het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen keert terug naar de binnenstad. Het parket verhuist van Corpus den Hoorn naar het Cascadecomplex aan de rand van het centrum.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen keert terug naar de binnenstad. Het parket verhuist van Corpus den Hoorn naar het Cascadecomplex aan de rand van het centrum.

Verhuizing
Het OM verhuisde in 1998 van de Trompsingel bij cultuurcentrum De Oosterpoort samen met de rechtbank uit de Oude Boteringestraat naar het nieuwe gerechtsgebouw aan het Guyotplein. Drie jaar later werd het OM alweer uit dat gebouw gezet wegens ruimtegebrek.

Het parket zit sindsdien in een kantoorgebouw aan de Paterswoldseweg bij het Martiniziekenhuis. Oorspronkelijk was dat alleen het parket Groningen. Tegenwoordig is dat, sinds de fusie in 2012 met Friesland en Drenthe, het parket Noord-Nederland.

In het kantoorgebouw zijn niet genoeg vaste werkplekken voor de circa 300 medewerkers. Ze reizen tussen verschillende gerechtsgebouwen, delen bureaus en werken meer vanuit huis. Het parket kijkt sinds 2011 uit naar een groter pand en liet meteen een oogje vallen op de omgeving van het Hoofdstation. Het Cascadecomplex staat naast het station aan de Emmasingel.

Niet definitief
Volgens woordvoerder Manon Hoiting van het OM is de verhuizing nog niet definitief. Het parket heeft nog een huurcontract voor het huidige onderkomen. ,,Bovendien kunnen we in Cascade niet zomaar inschuiven. De ruimte moet groot genoeg zijn om bij elkaar te zitten, aan versnipperde ruimte hebben we niks.''

Wel definitief
DTZ Zadelhoff meldt de verhuizing, die waarschijnlijk volgend jaar zal plaatsvinden, als vaststaand feit in een transactie-overzicht. Volgens Zadelhoff heeft het OM 4500 m2 kantoorruimte in Cascade gehuurd. Het is de grootste verhuur van het bedrijf in de regio Groningen Assen. Daar is vorig jaar 39 procent meer kantoorruimte verhuurd dan in 2014. In het gebouwencomplex zijn overheidsdiensten gehuisvest als Agentschap Telecom (ministerie van Economische Zaken), diverse inspecties, Sociale Verzekeringsbank en Groninger Archieven. Voor het appartementencomplex De Regentes aan het Cascadeplein staat het acht meter hoge beeld Ultra van Sylvia B.

Nieuws

Meest gelezen

menu