Voorlopig geen gedwongen ontslagen bij Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda: 'We zitten niet meer in acute financiële problemen'

Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda. Foto: Archief DvhN

De Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda zit niet meer in acute financiële problemen. Dat heeft bestuursvoorzitter Hennie Sanders minister Tamara van Ark verzekerd.

Het afgelopen jaar wordt zelfs vrijwel zeker met zwarte cijfers afgesloten, zo laat Sanders desgevraagd weten. ,,We koersen af op de nullijn.” Daarmee is de druk voorlopig van de ketel.

Kostenbesparing werpt vruchten af

Afgelopen jaar werd bekend dat het OZG op een miljoenen tekort afstevende. De directie greep in en voerde een kostenbesparing en efficiencyslag door. Die ingreep samen met coronacompensatie zorgt er nu voor dat de dreiging van noodgedwongen ontslagen voorlopig van de baan is. ,,En dat we ook niet meer in een acute financiële situatie zitten”, zegt Sanders.

De directie heeft eerder al een plan van aanpak gepresenteerd Ommelander op Koers. Het plan wordt over drie jaar uitgesmeerd en loopt tot en met 2023. Het gaat hierbij om de verlaging in de komende drie jaar van personele - en materiële kosten met 5,5 miljoen en de verhoging van de omzet met 8,7 miljoen euro.

,,Met dit meerjarenprogramma kunnen we ons qua kostenniveau goed meten met andere vergelijkbare ziekenhuizen”, weet Sanders. ,,Er is de afgelopen periode heel veel werk verzet om dit voor elkaar te krijgen. Een topprestatie van onze medewerkers en dat in het Corona-jaar 2020.”

Nieuws

Meest gelezen

menu