Ommelander Ziekenhuis in Scheemda kan fluiten naar PowerField-miljoenen. Raad Oldambt wil de Ulsderpolder niet opofferen voor groot zonnepark

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda kan vrijwel zeker een streep zetten door de 20 miljoen euro die het hoopte te ontvangen van PowerField.

PowerField wilde een zonnepark van 285 hectare aanleggen tussen Winschoten en Bad Nieuweschans, langs de A7 (rechts op beeld)

PowerField wilde een zonnepark van 285 hectare aanleggen tussen Winschoten en Bad Nieuweschans, langs de A7 (rechts op beeld) Archief: DvhN

PowerField, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en realiseren van duurzame energie, had een plan om in de Ulsderpolder een zonnepark van 285 hectare aan te leggen. Om de raad van Oldambt mee te krijgen werd het plan gelanceerd om het OZG financieel mee te laten profiteren. Daarbij werd het Oost-Groninger ziekenhuis 20 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld en 5 miljoen opzijgezet voor een leefbaarheids- gezondheidsfonds.

Plan kan de prullenbak in

Nieuws

menu