Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda roept nog meer medewerkers en patiënten op voor coronatest

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda heeft nog meer medewerkers en cliënten op corona getest dan eerder is gemeld.

Foto: OZG

Foto: OZG Archief: DvhN

Vorige week bracht het ziekenhuis naar buiten dat uit preventief oogpunt 300 medewerkers en 50 cliënten een coronatest moesten ondergaan. Dat zijn er beduidend meer geworden. ,,We hebben alles nog eens goed bekeken en hebben 475 medewerkers en 65 cliënten opgeroepen’’, zegt woordvoerder Rogier Brink.

Er zit een aantal besmettingen tussen

Mondjesmaat komen de eerste uitslagen binnen, maar een totaalbeeld is er nog niet. ,,Er zit een aantal besmettingen tussen. Maar we willen geen dagkoersen geven, daarom wachten we het eindresultaat af’’, zegt Brink. Hij verwacht dinsdag een helder beeld te kunnen geven van de testuitslagen.

De geteste medewerkers zijn aan het werk. Ze dragen allemaal een medisch mondkapje. De coronatest is afgenomen in het ziekenhuis. Het OZG heeft ervoor gekozen geen sneltest uit te voeren, omdat deze niet absoluut betrouwbaar wordt geacht.

OZG heeft de honderden personen getest, omdat er een toename was van coronabesmettingen op enkele afdelingen. Vijftien medewerkers en drie patiënten waren eind vorige week positief getest. Uit voorzorg is het ziekenhuis ertoe overgegaan het personeel dat op de afdelingen heeft gewerkt te testen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu