'Ode aan Groningen' van Janneke Jager gaat viral op Facebook (en de muziek is geschreven door Duncan Laurence)

Ben je fan van 'Arcade', het lied dat Duncan Laurence vanavond zingt tijdens de finale van het Songfestival? Hij heeft ook de muziek gecomponeerd voor het lied 'Groningen' van cabaretier Janneke Jager, die jaren in de stad woonde. De ode aan de stad gaat nu viral op Facebook.  

De Groninger Internet Courant plaatste het lied van cabaretier Janneke Jager afgelopen woensdag op Facebook. Het kreeg normale aandacht, tot het vandaag opeens talloze keren wordt geliked en gedeeld. De video heeft is nu al meer dan 50 duizend keer bekeken op Facebook.

Heeft de finaleplek van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival misschien iets te maken met het succes? Dat is niet zeker, want de meeste reacties gaan gewoon over het lied zelf.

'Prachtig en alles omvattend'

Zo schrijft Greetje Koster: ,,Mooi lied en ode aan onze mooie stad.'' Ook roept het lied heimwee op bij sommige oud-Groningers. ,,Na 30 jaar lief en leed in Groningen nu sinds 4 jaar in den Haag. Heerlijk aan de kust. Maar wat een prachtig alles omvattend lied'', schrijft Rita Koelewijn-Heidt.

Beluister hieronder het lied op Youtube.

Nieuws

Meest gelezen

menu