Oekraïense Katya (8) spreekt al Nederlands op haar school in Foxhol. Onderwijsminister Wiersma ziet voorbeeld in aanpak docenten

Hoe zorg je ervoor dat uit Oekraïense gevluchte kinderen toch toekomstkansen hebben? In Foxhol zijn de schouders eronder gezet. Onderwijsminister Dennis Wiersma sprak maandag van een goed voorbeeld.

Onderwijsminister Dennis Wiersma kijkt over de schouder van Solomiia mee naar hoe zij tobt over de rekensommen in haar boek. Klasgenootje Katya (r) is voortvarend sommen aan het invullen.

Onderwijsminister Dennis Wiersma kijkt over de schouder van Solomiia mee naar hoe zij tobt over de rekensommen in haar boek. Klasgenootje Katya (r) is voortvarend sommen aan het invullen. Foto: Jaspar Moulijn

Solomiia (9) steekt haar potlood in de mond als onderwijsminister Dennis Wiersma (VVD) over haar schouder meekijkt naar de rekensommen die voor haar liggen. Ze vindt ze lastig. Toch zijn bijna alles vakjes ingevuld. Wiersma is op de school in Foxhol om een beter beeld te krijgen van hoe onderwijs voor Oekraïense kinderen georganiseerd kan worden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's