College Oldambt heeft plek voor vijftig vluchtelingen uit Oekraïne in Rabobankgebouw Scheemda: 'Deze mensen hebben onze hulp nodig'

Uit Oekraïne blijven mensen vluchten. Oldambt wil nog eens vijftig van hen opvang bieden. Foto: ANP

In het voormalige gebouw van de Rabobank in Scheemda worden voor een langere periode vijftig vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.

Dat is althans de wens van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt.

2000 opvangplekken

Oldambt vangt al 95 Oekraïners op in twee hotels in Winschoten. ,,We blijven verder kijken naar opvangmogelijkheden’’, zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema. ,,Deze mensen hebben onze hulp nodig. Bovendien is onze opdracht om tweeduizend opvangplekken in de regio te realiseren nog niet voltooid.’’

Volgens gemeentelijk woordvoerder Jolanda de Jager staat het voormalige bankgebouw in Scheemda leeg. ,,Het duurt ongeveer een maand om het in te richten en geschikt te maken voor bewoning.’’ Of het dan ook daadwerkelijk in gebruik wordt genomen, hangt mede af van overleg dat de gemeente nog gaat voeren met onder anderen omwonenden.

Ter Apel

Oldambt gaat overigens ook honderd ‘gewone’ asielzoekers opvangen, om het volle asielcentrum in Ter Apel te ontlasten. Dat doet ze in het leegstaande Lentis-gebouw in Winschoten.

Nieuws

menu