Oldambt geeft minima les in gezond eten met klein budget

De Dag van de Minima wordt gehouden in het cultuurcentrum De Klinker in Winschoten Huisman Media

Minima in de gemeente Oldambt wordt uitgelegd hoe ze met een klein budget toch gezonde producten kunnen kopen en een gezonde maaltijd op tafel kunnen krijgen.

Dat gebeurt tijdens de Dag van de Minima op 30 oktober, in het cultuurcentrum De Klinker.

Regelingen

Die Dag is inmiddels bijna een traditie in Oldambt. Minima kunnen er meer te weten komen over allerlei regelingen waar ze gebruik van kunnen maken en waarmee ze hun geldzorgen wellicht iets kunnen verlichten. De praktijk leert namelijk dat veel minima die regelingen niet kennen.

Overgewicht

Speciaal thema is dit jaar het gezonde eten en bewegen. ,,Onderzoek wijst uit dat overgewicht en slechte voedingsgewoonten hier betrekkelijk veel voorkomen, met alle gevolgen van dien’’, zegt wethouder Kees Swagerman (SP). ,,Daarom besteden we op de Dag aandacht aan het gezond eten. Hopelijk draagt dat bij aan een gezondere levensstijl.’’

De Dag van de Minima werd vorig jaar overigens afgelast. Dit omdat het mede-organiserende Clientenpanel, een adviesorgaan van de gemeente, niet voldoende vrjwilligers op de been kon brengen. Dit jaar zijn die vrijwilligers er wel en helpen ook gemeenteraadsleden mee.

De editie van 2017 werd bezocht door 700 mensen met een minimuminkomen. In totaal heeft Oldambt zo’n 1300 uitkeringsgerechtigden.

Nieuws

menu