Oldambt met negen zorgaanbieders in zee voor huishoudelijke hulp. Drie nieuwe gezichten

Gert Engelkens. Foto: Archief DVHN

Alle zorgaanbieders die op dit moment via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) huishoudelijke hulp leveren in de gemeente Oldambt, hebben een nieuw contract gekregen. Maar er zijn ook drie nieuwe partijen bijgekomen.

De contracten voor de huishoudelijke hulp in Oldambt lopen aan het einde van het jaar af. Reden voor de gemeente een nieuwe opdracht in de markt te zetten. Resulterend in contracten met negen zorgaanbieders.

,,Ik ben blij met de ruime keuze aan zorgaanbieders voor onze inwoners”, zegt hij. ,,Daarnaast is het een geruststelling dat alle aanbieders die nu huishoudelijke hulp leveren, een nieuw contract hebben gekregen. Op die manier houden onze inwoners de hulp zoals ze die gewend zijn.”

Negen zorgaanbieders

De vertrouwde zorgaanbieders zijn: Beter Thuis Wonen, Buurtdiensten, De Nieuwe Zorg Thuis, Flexiplus, Tzorg en Thuisgenoten. Nieuw in Oldambt (vanaf 1 januari 2022) zijn: BiOns, De Zorgzaak en Miep.

Voor de ruim 1700 inwoners die op dit moment huishoudelijke hulp krijgen, verandert er niks. Inwoners die dat willen, hebben altijd de mogelijkheid om over te stappen naar een andere gecontracteerde zorgaanbieder.

Nieuws

Meest gelezen

menu