Oldambt verkoopt oud busmuseum

Het pand van het voormalige busmuseum aan de P. van Dijkstraat in Winschoten. Foto: Huisman Media

De gemeente Oldambt heeft het voormalig terrein met opstallen van het busmuseum aan de P. van Dijkstraat in Winschoten verkocht.

De nieuwe eigenaar is ondernemer Eddie Schipper van de firma Schipper Grondwerk en Sloopwerk (SGS). Daarmee is na jarenlange leegstand een nieuwe invulling voor het terrein langs de spoorlijn Winschoten-Bad Nieuweschans gevonden.

Terrein en opstallen moeten grondig onder handen worden genomen. Onderhoud is er de laatste jaren nauwelijks meer geweest. ,,Ik ga zo snel mogelijk hekwerk en camera’s plaatsen. Dat is op die plek wel nodig. Daar loopt ’s nachts veel gespuis. De gemeente is ook blij dat ik het heb gekocht. Zij blij, ik blij”, zegt Schipper.

Meer mogelijkheden

De ondernemer zocht al een poosje naar een locatie, omdat hij ruimte nodig heeft voor zijn materiaal. ,,Ik heb al zes jaar een bedrijf in Blijham. Ik blijf daar ook, maar het busmuseum biedt mij nog meer mogelijkheden. Ik kan er veel materieel opslaan, zoals shovels en kranen. In de gebouwen zitten ook smeerkelders. Handig voor onderhoud.” Schipper werkte eerder bij het recyclingbedrijf van zijn ouders, maar ging jaren geleden zijn eigen weg. ,,Een kleinschaliger bedrijf vind ik leuker.” Bij SGS werken drie personen.

Het busmuseum is al jaren geleden vertrokken uit Winschoten en heeft nu onderdak in Hoogezand. Voordat het museum in het pand kwam, was het een onderhoudsgebouw van de Gado. De laatste jaren werden er veel vernielingen gepleegd. In de panden achter het busmuseum is diverse keren brand gesticht. ,,Daarom wil ik mijn terrein snel inrichten en netjes maken. Dat metershoog onkruid verwijderen is nog het kleinste probleem.”

Dankbaar

Schipper schat dat hij enkele tienduizenden euro’s moet investeren in het opknappen van het gebouw. Hij verwacht niet het gehele complex nodig te hebben en wil daarom ook een deel verhuren. Nog dit jaar wil hij er zijn intrek nemen. De verhuizing had al eerder kunnen plaatsvinden, maar het bestemmingsplan moest worden aangepast. ,,Ik ben de gemeente dankbaar voor de manier waarop ze hebben meegewerkt”, zegt Schipper.

Nieuws

menu