Oldambtsters wandelen met vluchtelingen

Amfitheater Reiderwolde. Foto: Archief DVHN

Inwoners van de gemeente Oldambt krijgen zondag de kans om 5 of 10 kilometer te wandelen met vluchtelingen uit de noodopvang.

Het initiatief is afkomstig van burgers die zich hebben verenigd onder de naam Blauwestad verwelkomt vluchtelingen. Zij willen de bewoners van de noodopvang een warm welkom bieden en hen ondersteunen. Bedoeling is dat loco-burgemeester Ricky van den Aker ook mee gaat met de wandeling.

De wandeltocht door onder meer het natuurgebied Reiderwolde (zie foto) moet wat betreft woordvoerster Annelien Sloots ‘een ongedwongen samenzijn worden waarin een ieder op zijn eigen manier contact kan leggen’. Wie mee wil doen kan zich opgeven via blauwestad@groningenverwelkomt.nl of via de Facebookpagina van Blauwestad verwelkomt vluchtelingen. De start is om 10 uur bij de ingang van de noodopvang aan de Dennenborg.

De organisatoren laten weten dat meer activiteiten volgen. ,,Voor, maar vooral mét de nieuwe bewoners van de noodopvang in Blauwestad, in samenwerking met de inwoners van Oldambt.’’

De noodopvang is onlangs geopend. Bijna vierhonderd mensen hebben er onderdak.

Nieuws

menu