Oliebollen bakken voor Stichting Ambulance Wens

Oliebollen bakken voor Stichting Ambulance Wens. Foto: Coöperatie Dichtbij.

Coöperatie Dichtbij uit Groningen bakt maandag 30 december voor het vijfde jaar op rij oliebollen voor een goed doel, ditmaal voor Stichting Ambulance Wens: een stichting die de laatste wens vervult van mensen die terminaal ziek zijn en afhankelijk zijn van ambulancevervoer.

Enkele vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens zullen de benefietactie op 30 december tegen 9.00 uur openen. Waarschijnlijk zal daar ook een wensambulance bij aanwezig zijn.

Met het verkopen van de ‘Wensbollen’ wil Coöperatie Dichtbij zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Ambulance Wens. De wensbollen worden naar eigen recept gebakken en kunnen maandag 30 december tussen 9.00 en 17.00 uur gekocht worden aan de Rouaanstraat 20a in Groningen. Er worden ook biologische oliebollen gebakken en huisgemaakte snert, broodjes rookworst en drankjes verkocht. Tussen 13:00 en 16:00 uur draait DJ Revlo muziek.

Stichting Ambulance Wens

Twaalf jaar geleden kwam Kees Veldboer op het idee om Stichting Ambulance Wens op te richten. Hij werkte als ambulancechauffeur in Rotterdam en sprak daar met een terminaal zieke zeeman. Hij wilde zo graag nog één keer op een schip varen. Zo geschiedde... Inmiddels zijn ruim 13.000 laatste wensen vervuld, zijn meer dan tweehonderd vrijwilligers actief en rijden zeven wensambulances door heel Nederland. Dagelijks vervullen zij de laatste wens van mensen met een korte levensverwachting die niet langer mobiel zijn en afhankelijk zijn van ambulancevervoer. De wensen variëren van een laatste bezoek aan het strand tot aan wat meer ingewikkelde wensen zoals een ballonvaart en een bezoek aan de Zwitserse Alpen. Alle wensen worden uitgevoerd onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en het vervoer bestaat uit een speciaal uitgeruste ambulance.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu