Omgereden meterkast en broodtrommeltje zijn de stille getuigen van het dodelijke ongeval in Veelerveen waarbij een 20-jarige man uit Stadskanaal en een 18-jarige vrouw uit Bellingwolde overleden

Sporen van het dodelijke ongeval dat donderdag plaatsvond bij Veelerveen. Een omgereden gietijzeren meterkast en spulletjes in het water zijn de stille getuigen. Foto: DVHN

Een roze broodtrommeltje drijft donderdagmiddag nog in het water van de sluis bij Veelerveen. Het is de stille getuige van het noodlottige ongeval dat aan twee jonge mensen, een 20-jarige man uit Stadskanaal en een 18-jarige vrouw uit Bellingwolde, het leven kostte.

Naast het broodtrommeltje drijven nog wat andere eigendommen. Een schooletui, een make-uptasje, deodorant. Een medewerker van het waterschap vist de spulletjes die het duo op de doordeweekse dag gebruikte uit het water.

Waarom het fout ging, is nog onduidelijk, de politie doet onderzoek. Een tractorchauffeur maakte donderdagmorgen rond 11.00 uur melding dat hij een auto in de sluis had zien liggen. Hulpdiensten die ter plekke kwamen, troffen de twee personen aan. Voor allebei kwam hulp te laat.

Smalle weg, vlak voor de sluis

De bestuur reed over de Dijkweg vanuit de richting van Bellingwolde Veelerveen in. De Dijkweg is een smalle weg, vlak voor de sluis ligt een flauwe bocht. Daarna ging het ogenschijnlijk mis.

In de linkerberm wijzen twee groene strepen van het verkeersonderzoek recht op de sluis. In het verlengde van de strepen ligt een zware, gietijzeren meterkast op zijn kant. De bedrading ligt open en bloot. Een lage reling ligt er krom bij. In de sluis markeert een witte streep waar de auto het beton raakte. Op de houten balken van de sluisdeuren liggen stukjes van de bumper.

Voorbijrijdende auto’s minderen vaart, staan even stil en rijden dan verder.

Nieuws

Meest gelezen

menu