Winschoter verenigingen BATO, HCW en Korwi werken plannen uit voor OMNI-Sportcomplex

Drie Winschoter sportverenigingen gaan met elkaar aan de slag om een nieuw sportpark te realiseren. Binnen vijf jaar moet het project afgerond zijn.

BATO nam jaren geleden een nieuwe tribune en kantine in gebruik.

BATO nam jaren geleden een nieuwe tribune en kantine in gebruik. Foto: DvhN

Het gaat om voetbalvereniging BATO, hockeyclub HCW en korfbalvereniging Korwi. Het idee is begin dit jaar geboren, vooruitlopend op plannen van de gemeente Oldambt om sportclubs op een complex onder te brengen.

Het is tot dusver bij wensdenken gebleven

Tot dusver is het bij wensdenken gebleven. De drie besturen van genoemde clubs nemen nu het voortouw. Er zijn houtskoolschetsen gemaakt hoe het nieuwe sportpark, met nieuwe entree, parkeerplaats en kleedaccommodaties en kantine er zou kunnen uitzien. Ook zijn al gesprekken gevoerd met sportwethouder Erich Wünker (VVD) van de gemeente Oldambt.

De drie sportverenigingen hebben hun accommodaties langs het St. Vitusholt, 7e- en 8ste laan, ten zuidwesten van Winschoten. Volgens Pascal Spijker, voorzitter van BATO, wordt nagedacht over mogelijke aankoop van ruim duizend vierkante meter grond langs de zevende laan. ,,Daar kan dan eventueel een groot parkeerterrein komen en de entree. Maar in het verderop gelegen zogenaamd baby-bos ligt ook nog gemeentelijk grond. Wellicht is dat ook een optie voor een nieuwe entree.” Spijker zegt dat omwonenden zo min mogelijk hinder mogen ondervinden van de realisatie van een nieuw sportpark.

Dit is het juiste moment om in te stappen

Al direct bij de start van de gemeente Oldambt in 2010 werd over een groot OMNI sportpark gesproken in Oldambt. Sentiment, en vrees voor verlies van eigen identiteit staat zoiets tot dusver in de weg. Nu Oldambt, als armlastige gemeente voor forse bezuinigingen staat, en daarbij sportverenigingen en hun accommodaties ook worden geraakt lijkt de noodzaak van een OMNI sportpark meer dan gewenst. ,,Dit is het juiste instapmoment”, meent Spijker.

Spijker wijst er op dat er wordt gewerkt aan een nieuw sportpark, maar dat daarbij de identiteit van de verenigingen niet uit het oog wordt verloren. ,,Er zal ruimte blijven voor het eigen karakter en de geschiedenis.” Hij ziet vooral voordeel in kostenbesparing op gebied van inkoop en onderhoud. ,,En wie weet sluiten zich meer kleine verenigingen bij ons initiatief aan.”

Zaterdagmiddag ondertekenen de besturen een intentieverklaring waarin ze elkaar beloven de plannen verder uit te werken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu