Ommelander Ziekenhuis in Scheemda woensdag plat door staking

Voor de zomer werd in het ziekenhuis in Assen al actie gevoerd. Foto: Corné Sparidaens

Het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda heeft de geplande operaties en opnames voor volgende week woensdag afgezegd vanwege een cao-actie onder personeel.

Er zijn landelijke acties onder ziekenhuispersoneel voor een betere cao, en de aftrap van die acties is woensdag in het Ommelander Ziekenhuis. De hele dag worden er op meerdere afdelingen zondagsdiensten gedraaid. Het ziekenhuis belt alle patiënten van wie de afspraak moet worden verplaatst.

Radiologie blijft open voor spoedgevallen

Op de operatieafdeling worden wél acute patiënten en oncologische patiënten opgenomen. Op de radiologie worden acute patiënten wel gezien.

Na de actie in Scheemda volgen in de rest van het land nog zestien andere ziekenhuizen de komende vier weken, maakt de FNV bekend. Voor de zomervakantie voerden verscheidene ziekenhuizen al actie.

Salarisverhoging

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Ziekenhuizen liepen in juni vast. Zorgbonden eisen, naast een salarisverhoging van 5 procent, een extra toeslag op loon wanneer op korte termijn een beroep op medewerkers wordt gedaan om onder meer overuren te draaien. Ook willen de bonden afspraken over arbeids- en rusttijden en over behoud van medewerkers.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu