Omwonenden Navolaan Stadskanaal zuchten nog steeds onder overlast van 'hang-automobilisten' en hardrijders: 'We zagen dit aankomen'

Ze hadden het zien aankomen: wordt de McDonald’s herbouwd, dan krijgen ze wéér te maken met nachtelijke hardrijders en kabaal. Omwonenden van de Navolaan in Stadskanaal zijn er flauw van dat de gemeente de situatie niet oplost.

Sinds de heropening van McDonald's in Stadskanaal is de Navolaan weer een geliefde racebaan voor automobilisten. Op de aangrenzende parkeerplaatsen is veel lawaai. De buurt heeft er overlast van.

Sinds de heropening van McDonald's in Stadskanaal is de Navolaan weer een geliefde racebaan voor automobilisten. Op de aangrenzende parkeerplaatsen is veel lawaai. De buurt heeft er overlast van. Foto: Harry Tielman

Op de Navolaan rijden automobilisten ’s avonds vaak te hard. Hoewel er een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur geldt, racen automobilisten soms met wel 100 kilometer per uur uur door de straat. Toenmalig waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt zag het en wilde er iets aan doen. Ze kondigde een handhavingsplan aan, met snelheidscontroles en verkeersmaatregelen. Toch is de situatie terug bij af.

Nieuws

menu