Ondernemer uit Nieuwolda haalt idee voor Cooking Bag uit Ghana. Afeer neemt de 'gaarpoef' in productie. 'Door de isolatie is het eigenlijk ook een Cooling Bag, want het biertje blijft mooi koud'

Oneerbiedig gezegd lijkt het op een kleurrijke poef met twee lange teugels om het te dragen. Het gaat om de Cooking Bag. Op z’n Nederlands; een soort van gaarpan.

Rianne Schuurman uit Nieuwolda heeft het bedrijf Cooking Bag Company opgericht met Afeer. Her staat ze op de foto met Ghanese vrouwen.

Rianne Schuurman uit Nieuwolda heeft het bedrijf Cooking Bag Company opgericht met Afeer. Her staat ze op de foto met Ghanese vrouwen. Foto: James Nyirenda.

Gemaakt van hennepstof en gevuld met vezels van de vezelhennepplant en geproduceerd door het leer-werkbedrijf Afeer in Winschoten. Initiatiefnemer van de Cooking Bak is Rianne Schuurman uit Nieuwolda. Niet dat ze het zelf heeft bedacht. Ze kwam het tegen op een reis door Ghana. ,,Ik was in de werkplaats van Ellen Seldenthuis. Zij maakt al jaren lang Cooking Bags met Ghanese vrouwen. Ik was meteen enthousiast. Je hoeft het eten maar even te koken en zet de pan dan in de Cooking Bag. Het eten gaart vanzelf verder, de vitamines blijven behouden en de maaltijd blijft lang warm. Dus gezond en ideaal voor als bijvoorbeeld je kinderen thuis komen na het sporten. Het eten staat klaar.”

Nieuws

Meest gelezen

menu