Ondernemers in actie voor Formule 1 op TT Circuit: de 'Businessclub Grand Prix Assen' groeit

Max Verstappen in een Toro Rosso op het TT Circuit tijdens de Gamma Racing Day in 2015. Foto Corné Sparidaens

Het draagvlak in Noord-Nederland voor een Formule 1 race op het Asser TT Circuit groeit gestaag. Tientallen noordelijke ondernemers hebben zich de afgelopen week aangesloten bij de Businessclub Grand Prix Assen.

De Businessclub Grand Prix Assen bestaat bijna drie weken. De groep bereidt een campagne voor die moet aantonen dat het circuit in Assen een betere locatie is voor een Formule 1 race dan het circuit van Zandvoort.

Kernteam en ondernemers

Bij de oprichting was een stichtingsbestuur betrokken, dat bestaat uit Ellen van Acht (ZiRe vastgoed en retail), Erik Meems (Century Autogroep) en Hanneke Bruggeman (theater De Nieuwe Kolk) plus een veertigtal noordelijke ondernemers.

De afgelopen dagen hebben een kleine vijftig ondernemers zich aangemeld bij de Businessclub, waarmee de teller op bijna 90 staat.

1000 euro

Iedere deelnemer betaalt een bedrag van 1000 euro (bedoeld voor de campagne) of levert gratis diensten, zoals het bouwen van een website.

Zeker door de recente ontwikkelingen rond het circuit van Zandvoort groeit bij de Grand Prix Assen het geloof dat het Formule 1 circus in mei 2020 neerstrijkt in Drenthe.

Voorbereidingen in volle gang

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de campagne in volle gang, laat woordvoerder Joost van Keulen weten. Grand Prix Assen wil de leden begin volgende week bijpraten over de stand van zaken.

Nieuws

menu