Naar school in Appingedam en doorstromen naar een baan in het Chemiepark van Delfzijl. Handig? Het kan alleen als iedereen in het gebied samenwerkt, dus dat is het plan

De ondertekenaars van de intentieverklaring. Zo zijn bedrijven als Royal Wagenborg, Groningen Seaports en Amasus Shipping vertegenwoordigd. Maar ook bestuurders van zorginstellingen zoals Noorderzorg en Stichting De Hoven en onderwijsinstellingen zoals de RUG, Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta, de Hanzehogeschool en Noorderpoort.

De ondertekenaars van de intentieverklaring. Zo zijn bedrijven als Royal Wagenborg, Groningen Seaports en Amasus Shipping vertegenwoordigd. Maar ook bestuurders van zorginstellingen zoals Noorderzorg en Stichting De Hoven en onderwijsinstellingen zoals de RUG, Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta, de Hanzehogeschool en Noorderpoort. Foto: Yolanda Wals

Onderwijs, de zorgsector en het bedrijfsleven in de gemeente Eemsdelta gaan intensief samenwerken om de arbeidsmarkt in het gebied een impuls te geven.

Bedrijven in de gemeente maken zich zorgen hoe ze nu en in de toekomst aan voldoende en goed opgeleid personeel komen. Het onderwijs moet zorgen voor goed opgeleide nieuwe arbeidskrachten, die dan ook nog opgeleid zijn voor sectoren waar in de Eemsdelta-regio vraag naar is. Handig dus als die sectoren samenwerken en van elkaar weten wat ze nodig hebben.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's