Verdachte moord Dinant in Hoogkerk was bij meerdere hulpinstanties bekend. Hun rol wordt onderzocht

De rol van zorginstanties die betrokken waren bij de verdachte die afgelopen zondag de 14-jarige Dinant uit Hoogkerk doodstak, wordt onder de loep genomen.

De bloemenzee ter nagedachtenis aan het slachtoffer van de steekpartij in Hoogkerk groeit.

De bloemenzee ter nagedachtenis aan het slachtoffer van de steekpartij in Hoogkerk groeit. Foto: Nienke Maat

Meerdere hulpverleningsinstanties waren op de hoogte van problemen rondom de 23-jarige verdachte uit Groningen. ,,Uit eerste onderzoek is gebleken dat deze persoon bij meerdere partijen in het netwerk van zorg en veiligheid bekend is’’, verklaart de gemeente Groningen.

Politie zou hebben aangedrongen op behandeling

Medewerkers van de politie zouden meerdere keren bij zorginstanties hebben aangedrongen op behandeling van de jongeman. Hier wil zowel de politie als de gemeente niets over kwijt. Later volgt een onderzoek naar de gang van zaken. ,,Onze eerste prioriteit is de nazorg van de betrokkenen.’’

Aanval zonder aanwijsbare reden

De verdachte stak zondag zonder aanwijsbare reden in op Dinant bij de ingang van de Albert Heijn. De buurjongen die met Dinant in de winkel was, stond net even elders en bleef ongedeerd. Hulpdiensten rukten massaal uit maar Dinant overleed ter plekke.

De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de man uit Groningen verlengd met twee weken. De verdachte zit in beperkingen. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu