Ongekende luxe in de drukste winkelstraat

Ongekende luxe in de Herestraat in Groningen. Binnen een week gaan drie nieuwe winkels open en staat nog een aantal in de steigers om snel te openen.

De aantrekkelijkheid van de Herestraat, de drukste winkelstraat van Noord-Nederland, neemt door de nieuwkomers nog meer toe. Pull&Bear (kleding) had gisteren de primeur, vandaag volgt aan het begin van de Herestraat Kiko Milano. De derde opening is dinsdag, als de inrichting van de tweede vestiging van Little Lovely Company is afgerond.

In de steigers staan nog de nieuwe winkel van Swarovski en de doorstart van Aktie Sport. Dit laatste bedrijf raakte in faillissement, maar de nieuwe eigenaren zien mogelijkheden in het centrum van Groningen. Op korte termijn begint de totale sloop van twee winkelpanden halverwege de Herestraat. Drie nieuwe winkels met daar boven appartementen staan in de planning.

Reclame-uitingen van Kik, fashion en non-food, wekken de indruk dat het bedrijf zich in de oude, leegstaande winkel van boekhandel De Slegte gaat vestigen. De bedrijfsleider van deze Duitse winkelformule in de Oude Ebbingestraat spreekt de gedachte tegen. ,,Het is alleen maar onze reclame. Wij blijven in de Oude Ebbingestraat. We openen binnenkort wel een tweede vestiging in het winkelcentrum Lewenborg.’’

Naast het pand van De Slegte staat straks alleen nog het grote pand van voorheen De Bijenkorf leeg. De belangstelling daarvoor is groot, maar tot ondertekende huurcontracten is het nog niet gekomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu