Ongeluk Termunterzijl kan meer havens raken

Termunterzijl. FOTO ARCHIEF DVHN

Het uitploegen van de vaargeul naar Noordpolderzijl en Nieuwe Statenzijl wordt wellicht vertraagd door ‘averij’ in Termunterzijl.

Duwboot Antje 8 zonk zaterdag door nog onbekende oorzaak tijdens het uitdiepen van de vaargeul naar Termunterzijl. Hetzelfde schip was ook in beeld om dat werk te doen in Nieuwe Statenzijl en Noordpolderzijl.

Vertraging

Waterschap Noorderzijlvest, dat de gemeenten Oldambt en Eemsmond bijstaat bij het havenbeheer, kan niet overzien of dat werk wordt geraakt door het ongeluk in Termunterzijl. De dichtslibbende geulen naar beide havens zouden nog voor komend vaarseizoen op diepte worden gebracht.

Wellicht valt de schade mee. In Termunterzijl wordt het werk inmiddels afgemaakt door sleepboot Woest, van een ander bedrijf. De klus wordt vermoedelijk vandaag alsnog geklaard, twee dagen later dan gepland.

Voor havenmeester Marco Hassing is die vertraging geen groot probleem. Maar het is de vraag of ook de andere havens door de Woest kunnen nog worden geholpen voor het aanstaande vaarseizoen. ,,Dat begint officieel op 1 april’’, zegt Hassing. ,,Wij willen al met Pasen klaar zijn voor de eerste gasten. Daarvoor is nog tijd zat. Gelukkig hebben de autoriteiten dit vlot opgepakt.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu