Onstwedde maakt eigen online dodenherdenking

Foto: Shutterstock

Onstwedde heeft een uitgebreid online programma opgesteld voor een gedenkwaardige dodenherdenking. Centraal staan maandag verhalen over de oorlog, muziek en bezinning.

Dorpswebsite onstwedde.info plaatst overdag video’s en verhalen om nooit te vergeten, laat het dorp weten. In de avond is een online uitzending in plaats van de traditionele herdenkingsplechtigheid bij het monument in Onstwedde. Normaliter loopt het dorp uit om daar stil te staan bij oorlogsleed.

Door het coronavirus kan dat nu niet. Het dorp, dat eerder al een magazine en een legpuzzel maakte over de bevrijding, heeft daarom de krachten gebundeld met de redactie van de onstwedde.info.

Het online videoprogramma wordt vanaf 19.30 uur achter gesloten deuren vanuit de Hervormde Kerk in het dorp uitgezonden. Er zal veel muziek te horen zijn, alsmede het luiden van de kerkklokken. Er zal een aantal sprekers zijn, waaronder gemeenteraadslid Frits van der Heide (CU). Na de landelijke twee minuten stilte, wordt het Wilhelmus gezongen gevolgd door het Pools volkslied. Ook worden beelden getoond van de kranslegging in het dorp.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu