Onstwedde schuift groot feest voor 75 jaar bevrijding door naar 80-jarig jubileum: 'We willen hier samen naartoe kunnen leven'

De spullen voor het 75-jarige bevrijdingsfeest in Onstwedde blijven voorlopig opgeborgen. Het organiserende comité heeft vanwege de coronamaatregelen het feest verplaatst naar 2025, dan is Nederland 80 jaar bevrijd.

Voorbeeld van een bevrijdingsrokje. In Onstwedde blijven ze voorlopig opgeborgen door de pandemie. Het comité dat 75 jaar bevrijding organiseert, besloot om de viering te verplaatsen naar het 80-jarig jubileum.

Voorbeeld van een bevrijdingsrokje. In Onstwedde blijven ze voorlopig opgeborgen door de pandemie. Het comité dat 75 jaar bevrijding organiseert, besloot om de viering te verplaatsen naar het 80-jarig jubileum. Foto: DVHN

Sinds de pandemie moet de organisatie het feest steeds uitstellen. Dat was groot opgezet, met onder andere een herbelevingsdag vol eten uit die tijd, decoraties en kostuums als ‘bevrijdingsrokjes’. Het zou een levendige dag terug in de tijd zijn. Daarnaast zorgde Onstwedde voor een expositie, herdenkingsdienst een groot tentfeest en een lasershow.

Nieuws

menu