Vrienden komen tot inkeer: geen ontblote bovenlijven en bier bij stille tocht voor slachtoffers van dodelijk ongeluk Finsterwolde

Bloemen bij de plek van het ongeval. Foto: Huisman Media

De invulling van de stille tocht voor de drie slachtoffers van het dramatische auto-ongeluk in Finsterwolde is in goed overleg met de initiatiefnemer, gemeente Oldambt en in samenspraak met de familie aangepast.

Initiatiefnemer Jan Sibering riep vrienden, kennissen en andere belangstellenden eerder deze week op om de woensdagavond te houden stille tocht voor Alex Killestein, Boye Lap en Sebastian Schut met ontbloot bovenlijf - blote pens - af te leggen.

,,Er is besloten om een T-shirt te dragen”, zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt. Ook wordt afgezien van het meenemen van een tray Schultenbrau-bier.

Route stille tocht ingekort

Verder is de route stevig ingekort. Het was de bedoeling om bij de woning van Jacob Uildriks in het dorp Finsterwolde te beginnen. Twee van de drie slachtoffers bezochten vrijdagavond een verjaardagsparty van Uildriks. Ze werden opgehaald door de vriendin van een van de slachtoffers en haar buurman. De vrouw is de enige overlevende van het ongeval. Alle vier personen kwamen uit Bad Nieuweschans.

De afstand van de stille tocht bleek bij nader inzien te lang om te voet af te leggen. ,,De stille tocht laten we nu beginnen bij de werkplaats van de gemeente Oldambt, tegenover de kerktoren. Er worden verkeersregelaars ingezet.”

Deelnemers van de tocht wordt gevraagd een mondkapje te dragen en afstand te bewaren. Ook wordt tijdens de stille tocht, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen muziek gedraaid. Belangstellenden wordt gevraagd een witte roos mee te nemen.

Zaterdag een erehaag voor Boye bij crematorium Winschoten

Boye Lap wordt zaterdagmorgen gecremeerd in Winschoten. Belangstellenden die bij dat afscheid aanwezig willen zijn, wordt gevraagd om vanaf half elf aanwezig te zijn en een erehaag te vormen.

De uitvaartverzorger benadrukt met klem dat het voor de mensen die de erehaag vormen niet mogelijk is om mee te gaan naar binnen in verband met de coronamaatregelen. Bovendien heeft de familie er voor kozen om de crematie in besloten kring te laten plaatsvinden.

Mensen die de erehaag vormen, moeten er op letten dat ze anderhalve meter afstand houden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu