Ooggetuige van dodelijke steekpartij in Groningen: 'Het was of we in een foute film waren beland'

Het schoolplein waar het slachtoffer werd aangetroffen. Foto: Venema Media

Tegen middernacht hoorde Marianne Gerbes (40) in haar woning tegenover obs De Vuurtoren ineens het geluid van een ambulance. ,,Mijn man schoof de gordijnen opzij en zag een heleboel commotie. Er was overal politie en er waren afzetlinten rond de school. Het was net of we in een foute film waren beland.’’

Een 19-jarige man werd even voor half een gewond op een schoolplein in de wijk Lewenborg aangetroffen. Hij was gestoken en overleed nadat hij was gevonden.

Om kwart voor een belde een agent bij Gerbes aan. ,,Hij vroeg of we wat hadden gezien die avond.”
In de buurt gaat het gerucht dat een 16-jarige jongen iemand  heeft neergestoken op het schoolplein. ,,Dat heb ik ook gehoord”, zegt Gerbes.

Scooter bij de school gezien

Ze heeft ook gezien dat er vanochtend tussen 8 en half negen een scooter met een jongen en meisje bij de school arriveerde. ,,Ze spraken met een rechercheur en waren zichtbaar overstuur. Na een poosje vertrokken ze weer.”
Het schoolplein wordt volgens haar ‘s avonds geregeld gebruikt als hangplek voor tieners en oudere jongeren. ,,Ze lopen ook rotzooi te trappen. Je hoort soms een bierflesje kapot vallen. Ook wordt er weleens vuurwerk afgestoken.’’

School is vanwege incident gesloten

De ouders zijn vanochtend door de school opgebeld. Een moeder met een kind in groep 5 vertelt dat op de site van de school een ‘spoedbericht’ verscheen. ‘Wegens het overlijden van een man op het schoolplein is de school vrijdag gesloten.’ ,,Ik vind dat de school dat heel netjes heeft gedaan.”
Vlak voor het middaguur is het schoolplein weer door de politie vrijgegeven.

Jongeren rennen rond half twaalf hard weg

Volgens Gerbes heeft een buurvrouw rond half twaalf ‘s avonds drie jongeren hard zien wegrennen van het schoolplein. ,,Pas vanochtend drong tot haar door dat dit weleens te maken kon hebben met wat er gebeurd is.”

Een jonge buurtbewoner die net zijn hond uitlaat bevestigt dat er vaak jongeren op het schoolplein rondhangen. ,,Jongens en meisjes. Ze drinken, roken en luisteren muziek. Ook naar drillrap. Daar ben ik zelf geen fan van, maar ik weet wel wat het is.”

Nieuws

Meest gelezen

menu