Ook Ommelander Ziekenhuis verbiedt eigen mondkapjes: 'We willen dat iedereen ons veilig kan bezoeken en zich op zijn gemak voelt'

De entree van het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Foto: OZG

In het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda mogen patiënten, bezoekers en begeleiders geen eigen mondkapje meer dragen. Dat doet het ziekenhuis om verwarring met corona te voorkomen.

Met de maatregel sluit het Ommelander Ziekenuis zich aan bij het beleid van de meeste andere ziekenhuizen in het Noorden. In het Martini Ziekenhuis in Groningen en de ziekenhuizen die vallen onder Treant in Emmen en Stadskanaal worden patiënten bij binnenkomst aan de balie al gevraagd het eigen mondkapje af te doen.

'We willen dat iedereen ons veilig kan bezoeken en zich op zijn gemak voelt'

,,We merken toch dat er veel verwarring en onduidelijkheid is over het dragen van een eigen mondkapje in ons ziekenhuis", stelt het Ommelander Ziekenhuis in een statement .  ,,We willen dat iedereen ons veilig kan bezoeken en zich op zijn gemak voelt. Daarom hebben we besloten om patiënten, bezoekers en begeleiders, die een mondkapje willen dragen in ons ziekenhuis, vanaf nu bij de hoofdingang een exemplaar van ons te geven. Eigen mondkapjes mogen niet meer gedragen worden in ons ziekenhuis."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu