Ook Rijksuniversiteit Groningen is 'verheugd' over openen hoger onderwijs

Het Academieplein in de binnenstad van Groningen Foto: Duncan Wijting Foto: DUNCAN WIJTING

De Rijksuniversiteit Groningen juicht het weer openen van het hoger onderwijs toe. Zo reageert een woordvoerder van de RUG op de persconferentie van het kabinet.

,,We zijn verheugd dat we onze studenten en medewerkers in het nieuwe collegejaar weer op locatie kunnen verwelkomen’’, zegt de woordvoerder. De Hanzehogeschool Groningen reageerde al eerder positief op het besluit de anderhalve meter-regel in de onderwijsgebouwen los te laten, zodat na anderhalf jaar online-onderwijs studenten eindelijk weer naar hun studie kunnen.

De mbo-koepels Noorderpoort en Alfa College reageerden ook opgelucht. Net als bij het hoger onderwijs hebben ook veel mbo-studenten al lange tijd zwaar te lijden van het thuisonderwijs, waardoor veel studenten in emotionele problemen zitten maar ook de kwaliteit van het onderwijs minder is.

Het kabinet stelde wel dat er mondkapjes op moeten in de gangen en dat de groepsgrootte tijdens bijeenkomsten maximaal 75 personen mag zijn. ,,Daardoor zullen de colleges met meer mensen voorlopig nog deels online gegeven moeten worden’’, zegt de woordvoerder van de RUG.

Net als de hbo- en mbo-scholen wil ook de universiteit het vaccineren onder studenten verder stimuleren. Vanaf maandag kunnen alle studenten zich iedere ochtend zonder afspraak laten prikken in MartiniPlaza. ,,Dat geldt ook voor de vele buitenlandse studenten bij ons die misschien ergens anders al een eerste vaccinatie hebben gehad’’, zegt de woordvoerder. ,,Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe groter de kans dat we het onderwijs open kunnen blijven houden.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu