Schippersvoorman: 'Ook andere bruggen minder vaker omhoog als er een hoge Gerrit Krolbrug komt'

Terwijl er nog niets bekend is over een tijdelijke vervanging van de in mei kapot gevaren Gerrit Krolbrug, nadert de discussie over het definitieve nieuwbouwplan een hoogtepunt. Zal een nieuwe hoge brug ervoor zorgen dat andere bruggen in de provincie ook minder vaak omhoog gaan?

De Gerrit Krolbrug over het Van Starkenborghkanaal na de aanvaring in mei. De discussie over de vervanging was toen al jaren aan de gang. Rijkswaterstaat hoopt dit jaar op duidelijkheid, de nieuwe brug moet eind 2026 klaar zijn. Over tijdelijke vervanging is nog niets bekend.

De Gerrit Krolbrug over het Van Starkenborghkanaal na de aanvaring in mei. De discussie over de vervanging was toen al jaren aan de gang. Rijkswaterstaat hoopt dit jaar op duidelijkheid, de nieuwe brug moet eind 2026 klaar zijn. Over tijdelijke vervanging is nog niets bekend. Foto: Corné Sparidaens

Voorzitter Erik Schulz van Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer suggereerde dat woensdagavond op een inspraakbijeenkomst over de brug van de gemeenteraad van Groningen.

Onnodig

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's