Ook Defensie strijdt mee bij WK Snert- en Stamppotkoken in Groningen. 'Het draait om de geur, kleur en natuurlijk de smaak'

De 28ste editie van het unieke WK Snert- en Stamppotkoken in Groningen leverde vrijdag kloeke pannen vol met gezonde en fijn geurende heerlijkheden op. In een spannende race tegen de klok werden de betere recepten op talloze hete fornuizen tegelijkertijd bereid.

Mariska de Jong, winnares van de vorige editie, proeft haar snert

Mariska de Jong, winnares van de vorige editie, proeft haar snert

Locatie van het karakteristieke kookkampioenschap is het Alfa-college aan de Kluiverboom. Van kookgekke slagers, opticiens, bouwvakkers tot militairen: het deelnemersveld op de grote onderwijslocatie is sterk en competitief op een gezellige manier. Juryvoorzitter Flang Cupido van Terschelling, zelf trots oud-kampioen, ziet het helemaal zitten: „Je kunt hier vandaag een topper worden, de beste van de hele wereld. Het is niet niks. We kijken jullie als deelnemers op de vingers”, zegt Cupido met een lach tegen verzamelde deelnemers. Wat is het geheim van de ware snert? „Het draait om de geur, kleur, we checken het recept.. en natuurlijk de smaak. Plus daarnaast netheid en smaakvolle ingrediënten.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's