Een nieuwe lente, een nieuw geluid in het provinciebestuur. Maar hebben Groningen en Drenthe wel geld voor al die plannen?

Eén Audi ETron en drie Volvo S90’s plug-in hybrid pendelen de Groninger gedeputeerden naar Den Haag en door de rest van het land.

Eén Audi ETron en drie Volvo S90’s plug-in hybrid pendelen de Groninger gedeputeerden naar Den Haag en door de rest van het land. Foto: Bart Hoogveld

De versgekozen Provinciale Staten zijn geïnstalleerd; nu komt het aan op de vorming van een nieuw provinciebestuur. Hoeveel geld zit er voor de onderhandelaars in Drenthe en Groningen eigenlijk in de portemonnee voor nieuwe politieke keuzes?

Goed openbaar vervoer? Elk dorp een dorpshuis? Snel internet op het platteland? Steun in de strijd tegen de energiearmoede? De verlanglijstjes die de politieke partijen deze weken op tafel leggen bij de onderhandelingen over een nieuw provinciebestuur, zijn even ambitieus als prijzig. Maar hoeveel geld hebben ze eigenlijk te verdelen? Het korte antwoord: een stuk minder dan hun voorgangers.

Nieuw elan

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's