Ook op de smalle Vrouwenbrug in Appingedam moet je 1,5 meter afstand houden

De gemeente Appingedam heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat ook gebruikers van de Vrouwenbrug anderhalve meter afstand houden. Foto: Jan Zeeman

Met witte verf staat er een waarschuwing op de klinkers bij de bekende Vrouwenbrug in Appingedam: ‘Hou 1,5 meter afstand’. De gemeente heeft maatregelen genomen, nadat de smalle brug over het Damsterdiep vorige week overspoeld werd door Duitse toeristen.

De bekende hangende keukens van Appingedam zijn het allerbeste te bewonderen vanaf de Vrouwenbrug. Vorige week doken er filmpjes op waarin te zien is hoe Duitse toeristen in kluitjes op de brug stonden. Ze hielden daarbij geen afstand van elkaar.

Burgemeester Koos Wiersma sprak van ‘ongewenst gedrag’ en besloot maatregelen te nemen.

Niet volhangen met stickers

Omdat het een beeldbepalende brug is, wilde de gemeente de boel niet volhangen met stickers en papiertjes. „Daarom hebben we voor de tekst op de grond gekozen”, zegt gemeentewoordvoerder Jacqueline Nauta.

De rode pionnen die op de foto te zien zijn, staan er alleen omdat de verf nog nat is. „Die halen we later weg, zodat mensen met een kinderwagen of in een rolstoel er gewoon makkelijk langs kunnen.”

Nieuws

menu