Oost-Groninger voetbaliconen Flip Slik en Jack Geerdes overleden

Jack Geerdes werd kampioen met FC Lewenborg. Foto: Jelte Oosterhuis

Flip Slik en Jack Geerdes, twee Oost-Groninger voetbaliconen zijn overleden. Slik was doelman, Geerdes was voetballer, trainer en top-scheidsrechter.

Slik stond jaren onder de lat bij de Winschoter voetbalclub Bato. Hij maakte van 1973 tot 1975 een uitstapje naar het betaald voetbal toen hij door SV Veendam werd aangetrokken.

Naast doelman was hij ook jarenlang keepertrainer bij clubs als Wildervank, Noordster, WVV, Neptunia en Asser Boys.

Slik had fotografie als hobby

De laatste jaren was Slik als fotograaf verbonden aan De Oldambtster , een periodiek van de gemeente Oldambt. In die hoedanigheid ging hij veel op stap met bestuurders om foto’s te maken van jubilarissen en huwelijken. Slik had een eigen website, waarop zijn fotomateriaal viel te bewonderen.

Slik was in zijn werkzame leven onderwijzer in het speciaal onderwijs.

Hij overleed zondag. Slik is 67 jaar geworden.

Geerdes voetbalde met Jan Mulder

Jack Geerdes (75) was, oud-voetbaltrainer van onder meer Meeden en ZNC en oud-topscheidsrechter in het amateurvoetbal. Hij overleed in de nacht van zondag op maandag aan een acute hartstilstand. De in Veendam woonachtige Geerdes zou donderdag 76 jaar zijn geworden.

Tegenover de website Menterwolde.info noemt Geerdes’ zoon Andre het onwerkelijk wat hem, zijn moeder en zus is overkomen. ,,Hij was topfit en had geen klachten. Het klinkt misschien raar, maar hij was in de bloei van zijn leven. Hij fietste heel veel en deed klusjes. Twaalf jaar geleden kreeg hij een hartinfarct. Een kleintje. Daarvoor had hij medicijnen en stond onder controle.”

De in Hoogezand-Sappemeer geboren Geerdes verhuisde naar Winschoten toen hij 6 jaar was. Bij WVV voetbalde hij samen met onder anderen Jan Mulder, Hennie Mellema en Hans Wortelboer.

Topscheidsrechter in het amateurvoetbal

Hij was niet alleen trainer, maar ook 13 jaar een topscheidsrechter in het amateurvoetbal. Zo floot hij eens een wedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap van Nederland voor 7000 toeschouwers. Geerdes werd er niet warm of koud van.

Hij heeft een rits aan clubs getraind. Hij was actief bij Bellingwolde, Pekelder Boys, Zuidlaren, STA (Ter Apel), ZNC (tweemaal), Noordpool UFC, FC Lewenborg, Tolbert, VVS en Meeden. Bij de laatste club was hij eveneens tweemaal actief.

In 2002/2003 werd hij met Meeden - na een barrage met HSC en Wildervank - kampioen in de 4e klasse.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu