Oostelijke ring dicht om plaatsing fietsecoduct

De oostelijke ringweg tussen Beijum-Zuid en Kardinge in Groningen is van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur afgesloten.

De afsluiting heeft te maken met het inrijden van het nieuwe fietsecoduct bij het Meedenpad. Doorgaand verkeer moet omrijden via de zuidelijke en noordelijke ringweg.

Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Sportcentrum Kardinge blijft ook bereikbaar. Niet-bestemmingsverkeer wordt dringend geadviseerd om vooral de omleidingsroute via de ring te volgen. Bij eerdere soortgelijke omleidingen liep het verkeer binnendoor vast.

Het nieuwe fietsecoduct wordt met groot materieel geplaatst. Vrijdagavond wordt het dek vanaf Kardinge klaargezet op de Ringweg. Belangstellenden kunnen zaterdag de werkzaamheden het beste vanuit het parkeerterrein bij Kardinge/Alfa College bekijken. De plaatsing is ook live via deze webcam te volgen. Het duurt na plaatsing overigens nog een tijd voor fietsers er gebruik van kunnen maken.

Met het inrijden van het fietsecoduct Meedenpad zijn twee fietsecoducten op de Ringweg klaar. Het fietsecoduct Stadsweg is eind oktober 2015 in gebruik genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu