Personeel van zorginstelling Oosterlengte verplicht tot dragen van mondkapje

Ter illustratie: medewerkers van Oosterengte moeten een mondkapje dragen. Foto: Shutterstock

Zorginstelling Oosterlengte in Oost-Groningen neemt extra maatregelen tegen corona. De 1700 medewerkers moeten voortaan tijdens het werk een mondkapje dragen.

Cliëntenraad en ondernemingsraad hebben daar bij bestuurder Ismay Kremers op aangedrongen. De maatregel volgt op nog een aantal positief geteste medewerkers in Old Wolde en De Tjamme in Beerta.

Ook besmetting in De Tjamme in Beerta

Eerder was al sprake van een besmetting op de afdeling Appelhof, een afdeling voor mensen met dementie. Een cliënt is overleden aan het coronavirus. Nu is er ook een besmetting bijgekomen op de afdelingen Berkenhof - beneden - en Ceder. ,,Op Ceder hoeven we geen maatregelen te nemen, omdat de medewerker de laatste tijd niet aan het werk is geweest.” Medewerkers en 28 cliënten op Berkenhof worden getest. Dat geldt ook voor de twaalf bewoners en veertien medewerkers van afdeling Beertsterzijl in De Tjamme. De andere afdelingen in De Tjamme zijn niet getroffen door het virus.

Het virus buiten de deur houden is op dit moment niet de grootste zorg voor Kremers. Zij maakt zich vooral zorgen over de angst die mogelijk gaat regeren onder cliënten en medewerkers. ,,Dus we moeten veel in dialoog, want het is niet realistisch om te denken dat we corona buiten de deur kunnen houden.”

Veel gebruik gemaakt van ‘eigen teststraat’

Oosterlengte heeft al een ‘eigen teststraat’ bij Old Wolde. Daar wordt door personeel en bewoners veel gebruik van gemaakt.

Zorg heeft Kremers ook hoe de werkroosters kunnen worden samengesteld en of er op termijn voldoende beschermende middelen zijn. ,,Vooralsnog doen we de goede dingen en hebben we het virus onder controle.” Oosterlengte heeft de deuren van haar verpleegcentra niet op slot gedaan. ,,Bezoek is welkom, desnoods in goed overleg met de afdelingen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu