Op de video staat een jongen van 14 met een kapmes in Paddepoel. De politie wil weten wie hij is

Still uit de video.

De politie Noord-Nederland onderzoekt wie de jongen is die in het programma ‘Danny op Straat’ (NPO2) in de Groninger wijk Paddepoel op zak loopt met een groot kapmes.

Programmamaker Danny Ghosen duikt in de eerste aflevering van zijn nieuwe serie in de wereld van de drillrap. In een teaser van de eerste aflevering die het afgelopen weekend online is gezet, is Ghosen te zien in Paddepoel, waar deels vermomde jongens claimen dat ze zich moeten beschermen tegen rivaliserende groepen uit naastgelegen wijken.

‘Voor protect’

Een van de jongens, die 14 jaar zegt te zijn, haalt een groot kapmes tevoorschijn. ,,Voor protect”, claimt hij: ter bescherming, tegen ,,vijanden” uit ,,4-3”, de laatste nummers van de postcode aan de westkant van de stad Groningen.

Wat er op de teaser te zien is, is genoeg aanleiding om onderzoek in te stellen, zegt politiewoordvoerder Tessel Horsman. ,,We doen sowieso onderzoek naar wie dit is”, zegt Horsman. ,,Wat je hier ziet, met zo’n groot mes de straat op, dat mag niet. Zulke jongelui met messen, dat is iets dat ons hartstikke zorgen baart.”

Incidenten met messen

Vorige week zaterdag werden jongens van 15 en 16 jaar oud opgepakt voor het met een mes overvallen van Cafetaria Kerklaan in de stad. Donderdag werden minderjarige verdachten gepakt voor het in de rug steken van een 19-jarige vrouw in Stadskanaal.

Danny Op Straat is vanaf donderdag 6 februari wekelijks om 21:10 te zien op NPO2

Lees ook: Messencultuur onder Groninger jeugd? ‘Bij shank op hip moet je wegwezen’

Nieuws

Meest gelezen

menu