OpStapBus moet lijn 811 vervangen

Als het aan de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde ligt, blijft er in de toekomst busvervoer tussen Vlagtwedde, Bellingwolde en Bad Nieuweschans.

Nu rijdt tussen de plaatsen op afroep de lijnbelbus 811. Het OV-bureau Groningen Drenthe wil die lijn opheffen met ingang van 2017.

Omdat Vlagtwedde en Bellingwedde het van belang vinden dat het openbaar vervoer in hun gebied op peil blijft, stellen ze voor de vervoerservice van de Stichting OpStapBus Oost-Groningen in te schakelen. Ze hebben het OV-bureau verzocht om 20.000 euro beschikbaar te stellen.

Bedoeling is dat de OpStapBus lijn 811 gaat vervangen zodra deze is opgeheven. Wethouder Lea van der Tuin van Bellingwedde wijst er op dat sommige inwoners in het uitgestrekte gebied zijn aangewezen op openbaar vervoer. ,,Het behoud van onze buslijnen heeft daarom een hoge prioriteit.’’

Om de OpStapBus daadwerkelijk te kunnen laten rijden, zijn nog een aantal chauffeurs nodig. De gemeenten roepen belangstellenden op zich te melden bij de vervoerservice.

De Stichting OpStapBus organiseert allerlei uitstapjes voor ouderen in Oost-Groningen. Sinds kort verzorgt de stichting ook het vervoer van WMO-cliënten uit de gemeente Bellingwedde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu