Klimaatadaptie Groningen is op zoek naar inspirerende kunstwerken over klimaatverandering

Foto: Klimaatadaptie Groningen

Een kunstwerk dat mensen ertoe aanzet 'zich aan te passen aan het veranderende klimaat'. Daar zoeken Klimaatadaptie Groningen en House of Design naar. Ze organiseren daarom een wedstrijd.

Het doel van de wedstrijd is om een kunstwerk te maken dat een 'klimaatadaptieve beweging' in gang zet. Dat is het proces waardoor samenlevingen de kwetsbaarheid voor klimaatverandering verminderen. Daarbij gaat het er vooral om welke acties mensen zelf kunnen ondernemen om positief bij te dragen.

Alle mensen die wonen en werken in Drenthe, Friesland en Groningen kunnen een voorstel indienen. De voorstellen mogen gaan over een nieuw of bestaand werk dat niet ouder is dan twee jaar. Een belangrijke eis is dat het werk geschikt moet zijn om rond te reizen.

Tentoongesteld tijdens de Klimaatadaptieweek

Uit alle inzendingen worden drie kandidaten geselecteerd, die tijd krijgen om hun plan verder uit te werken. Voor het uitwerken is professionele begeleiding en een budget beschikbaar.

Het kunstwerk zal in de herfst en winter van 2020/201 rondreizen door de provincie Groningen en getoond worden op de Klimaatadaptieweek Groningen (van 19 tot 25 januari 2021). Voorstellen insturen kan tot 1 september 2020.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu