Openbaar Ministerie trekt strafzaak in, rechtbank legt desondanks straf op

De rechtbank in Groningen. Foto: DvhN

Advocaat Yehudi Moszkowicz uit Utrecht zegt dat hij een klacht gaat indienen bij de president van de rechtbank Noord-Nederland: de rechtbank behandelde donderdagochtend een strafzaak tegen zijn kantoor terwijl die zaak was ingetrokken.

Het kantoor van Yehudi Moszkowicz werd door de kantonrechter veroordeeld - conform de eis van de officier van justitie - tot een boete van 1000 euro. Op 14 september 2017 reed een auto die op naam staat van het Utrechtse advocatenkantoor met 107 kilometer per uur over het Emmaviaduct in Groningen. Je mag daar 50. Omdat onduidelijk is gebleven wie achter het stuur zat, is het kantoor gedagvaard.

De zaak stond al diverse keren eerder op de rol van de rechtbank. Behandeling bleef steeds achterwege omdat de advocaat was verhinderd. Hij had meerdere keren zelf om uitstel gevraagd.

‘De brief waarin staat dat de zaak is ingetrokken zat in het dossier’

Donderdagochtend vernam Moszkowicz via Twitter dat de zaak tegen zijn kantoor is behandeld. ,,Op 19 augustus heb ik een brief van het Openbaar Ministerie ontvangen. Daarin staat dat de zaak van 10 september is ingetrokken. Die brief zat ook in het dossier. Waarom de strafzaak desondanks is behandeld is mij een raadsel. Ook wil ik weten waarom de kantonrechter ondanks de intrekking tot een veroordeling is gekomen.’’

Yehudi Moszkowicz weet als advocaat hoe het werkt. Hij gaat in hoger beroep. ,,Maar dit overkomt ook mensen die geen juridische achtergrond hebben. Dan boren ze je wel even flink wat geld door de neus. Daarom dien ik een klacht in.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Rechtbank
menu