Openbaar Onderwijs Groningen roept op: maak geluid voor examenleerlingen

Openbaar Onderwijs Groningen hoopt op een massaal applaus voor de examenleerlingen. Illustratie: Openbaar Onderwijs Groningen

Stunts, grote feesten en een examenreis zit er voor eindexamenleerlingen dit jaar niet in. Om hen toch extra in het zonnetje te zetten, roepen de scholen van het Openbaar Onderwijs Groningen iedereen op om op 4 juni om 12:00 massaal lawaai te maken.

Op de traditionele ‘vlaggendag’, de dag waarop leerlingen het verlossende telefoontje krijgen of zij geslaagd zijn voor hun examen, worden inwoners van Stad en Ommeland verzocht om onder de noemer #maakgeluid toeters, bellen en muziekinstrumenten in de hand te nemen.

Theo Douma, voorzitter College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen: ,,Dit bijzondere moment in het schooljaar, want dat is het toch elk jaar weer, willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We hopen daarom dat iedereen van zich laat horen.’’

Dit jaar zijn er 1592 examenleerlingen van de 14 scholen voor voortgezet (speciaal)onderwijs van Openbaar Onderwijs Groningen. De onderwijsorganisatie heeft de examenleerlingen en medewerkers in het voortgezet onderwijs een toeter thuisgestuurd als uitnodiging om onderdeel van de actie te zijn en een herinnering mee te geven aan examen doen in dit bijzondere jaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu