Openbaar vervoer ligt donderdag grotendeels stil na mislukt CAO-overleg

Alleen de blauwe dubbeldekker Qliners in Groningen en Drenthe en een klein aantal gewone streekbussen rijden in 2026 nog niet elektrisch. Alle andere stads-, streek- en snelbussen van Qbuzz vormen dan één grote zero emissievloot.

Alleen de blauwe dubbeldekker Qliners in Groningen en Drenthe en een klein aantal gewone streekbussen rijden in 2026 nog niet elektrisch. Alle andere stads-, streek- en snelbussen van Qbuzz vormen dan één grote zero emissievloot. Foto: Jaspar Moulijn

Duizenden buschauffeurs, machinisten en conducteurs in het streekvervoer leggen donderdag en vrijdag het werk neer. Dat meldt vakbond FNV na een cao-overleg waarin de bonden en werkgevers niet tot een akkoord konden komen.

De staking houdt in dat er donderdag en vrijdag vrijwel geen bussen of regionale treinen zullen rijden van andere maatschappijen dan de NS. Alleen in NS-treinen en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt dan niet gestaakt, want dat personeel heeft eigen cao’s. Onder de cao streekvervoer vallen 13.000 medewerkers en duizenden daarvan zijn lid van de bond.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's